دسر پارتی مریم بانو
 

 

موادلازم :

 

شیرعسل تغلیظ شده  400 گرم (یک قوطی (عکسش هم هست))

آب گرم 1 پیمانه

آب سرد 1 پیمانه

پودر ژلاتین : دو و نیم قاشق سوپخوری

وانیل یک چهارم قاشق مربا خوری

قهوه – نسکافه – پودر کاکائو و یا هرچیزی که گیرتون اومد به میزان لازم

  

نکته: منظور از شیرعسل اینه:

 

 

 مرحله 1- آماده کردن ژلاتین:

اول یه کاسه ی مناسب بردارید که چون میزان پودر ژلاتین زیاده، رو هم تلمبار نشه ... بعد  آب سرد رو میریزیم توی کاسه و پودر ژلاتین رو به آرومی توش میریزیم . کم کم بریزین و وقتی زیری ها مرطوب شد، دوباره بریزین .اصلا هم نزنین بذارینش روی کتری که خودش کم کم حل بشه، فقط هرزگاهی یه هم کوچیک بزنین. هرزگاهی که یه سری به پودر ژلاتین میزنیم، یه هم میزنیمش و اگه دیدیم کاملاً شفاف شده وانیل رو بهش اضافه میکنیم و میذاریم یه کم دیگه بمونه و بعد میتونیم برش داریم.

 

 

 

 نکته 1 : تفاوت کرم با ژله شیرعسل اینه که به جای یک لیوان آب که در ژله میریزیم، یک لیوان شیر گرم و 100 گرم خامه (خامه کوچکها) میریزیم

نکته 2: وقتی میخواهیم هم کرم و هم ژله درست کنیم نصف شیرعسل رو واسه کرم و نصف دیگه اش رو برای ژله میذاریم اما اگر فقط میخواهید یکیش رو درست کنین همه شیرعسل را با دو لیوان شیر یا آب میریزیم!

 

 مرحله 2-  کرم شیرعسل:

توی یه ظرف،  نصف قوطی شیر عسل رو میریزیم و یک لیوان شیر گرم رو کم کم بهش اضافه میکنیم  و هم میزنیم (سعی کنین آروم اینکارو انجام بدین که شیرعسل نبره) و بعدش هم خامه ها رو یواش میریزیم توش و هم میزنیم و یه کم میذاریمش روی کتری که اگه خامه حل نشده باقی مونده باشه، اونم حل شه...

 

 

 

 

 وقتی مواد یکنواخت شد، از روی کتری برش میداریم و بعد از تست کردن میزان گرمای مایع ژلاتین و مایع یکنواخت شده، نصف مایع ژلاتین رو میریزیم توش و خوب هم میزنیم و میریزیم توی قالب مورد نظرمون و توی یخچال میذاریم که خودشو بگیره :

 


 

مرحله 3- ژله شیرعسل:

نصف دیگه ی شیرعسل رو با یک لیوان آب گرم مخلوط میکنیم و خوب همش میزنیم، وقتی خوب حل شد اگه میخواهین دو رنگ باشه، نصفشو بر میداریم و با یه کم نسکافه که توی یه کم آب حلش کردیم، قاطی میکنیم! (در واقع وقتی میخواهیم ژله دورنگ بشه، نصف شیرعسلی رو که با آب گرم مخلوط کرده ایم رو هم دوباره نصف میکنیم که نصفش ساده و نصفش قهوه ای بشه)

و بعد دوباره نصف مایع ژلاتین باقیمانده رو بین این دو ظرف (که جداگانه داریم درست میکنیم) تقسیم میکنیم و خوب هم میزنیم.


 

اینم ژله ساده اش:

 


برای اینکه گیج نشید یک جمع بندی کوتاه میگم:

تا اینجا چهار تا ظرف داریم:

1-     کاسه ای که پودر ژلاتین و وانیل رو توش ریخته بودیم و حالا رنگش شفاف شده

2-     کاسه ایکه شیرعسل و شیرگرم و خامه رو مخلوط کرده بودیم و روکتری گذاشتیم که یک دست بشه (برای تهیه کرم شیرعسل)

3-     کاسه ایکه شیرعسل و آب گرم رو توش ریخته بودیم

4-     کاسه ایکه شیرعسل و آب گرم و محلول نسکافه رو توش ریخته بودیم!

 

 

چون ژلاتین باعث میشه مواد بگیره من به ترتیبی که میخواستم توی قالب بریزیم محلول ژلاتین رو به مواد اضافه کردم... اول نصف ظرف ژلاتین رو ریختم توی کاسه ی کرم شیرعسل (مورد 2) و بعد که خوب هم زدم گذاشتم توی یخچال ... حدود نیم ساعت گرفت (چون ژلاتینش زیاد بوده)

بعد که گرفت، نصف باقیمانده ی ژلاتین رو با شیرعسل و محلول نسکافه (مورد 4) مخلوط کردم و گذاشتم بگیره ... و در مرحله آخر هم مورد 3 یعنی ژله شیرعسل ساده را که با باقیمانده محلول ژلاتین مخلوط کرده ایم میریزیم توی قالب و میذاریم توی یخچال!

دقت بشه که با دستتون گرمای محلول شیرعسل و ژلاتین رو تست کنین که یکی باشه ... چون ممکنه باعث بشه رگه رگه بشه (توی اونی که شیر داره)

چون مراحل من طول کشید، مجبور شدم محلول ژلاتین رو چند بار گرم کنم ... میتونین اصلاً محلول رو از روی کتری بر ندارین و یا اینکه تقسیمش کنین و برای هر لایه همون موقع محلول ژلاتین رو درست کنین..

در آخر هم من با اسمارتیز و پاستیل و پودر پسته  و شکلات رنده شده تزئین کردم!!


 

اینم عکس از نمای برش خورده:


 

نوش جان !

 

[ ۱۳۸٩/۱٢/٢٢ ] [ ٤:۳٢ ‎ب.ظ ] [ مریم منفرد ]
.: Weblog Themes By themzha :.

درباره وبلاگ

کارشناس ارشد اقتصاد و کارمند بانک که توی فکر راه انداختن یه کافی شاپ دنج و آرومه واسه فردایی که قراره اضافه کارامون قطع بشه !! دی:
نويسندگان
صفحات اختصاصی
امکانات وب