دسر پارتی مریم بانو
 

 

سلام به همگی

اینبار خوراک لوبیا چیتی با سویا و بازم یه غذای کاملا گیاهی داریم !

درستش که کردم خواهرم اینا سرزده اومدن و میگفتن سیر هستن و شام نمیخورن .. منم شام رو کشیدم و شروع کردیم و یادشون رفت سیر بودن ! خخخ

... لامصب اینقدی هم نموند که واسه نهار فردام ببرم بانک !! (البته این بسی مایه شعفناکی عمیق ِمنه که غذا از ظرفی که سر میز میذارم باقی نمونه! ) :))

 

مواد لازم:

لوبیا چیتی       یک پیمانه

قارچ                چی بگم والا .. از نظر من هرچی بیشتر، بهتر !

سیب زمینی     یکی و نصفی متوسط

گوجه فرنگی      یکی

 فلفل دلمه ای    یک سوم اش

سویا              یک پیمانه سرخالی

پیاز داغ

رب گوجه/ نمک/ فلفل/زردچوبه

 

لوبیا ها رو از شب قبل خیس میکنیم و بعد میذاریم بپزه. بعدش سیب زمینی ها رو که نگینی خرد کرده ایم بهش اضافه میکنیم که اونا هم بپزه (البته من جدا پختم وقتی نیم پز شد با هم یکیشون کردم، ضمنا از آب خود لوبیا هم استفاده نکردم)

توی این فاصله سویا رو با آب گذاشتم سر گاز که بجوشه ..

قارچها رو تفت میدیم و یه کم که تفت خورد، پیاز داغ و فلفل دلمه ای نگینی رو هم اضافه میکنیم و به انضمام ادویه ها که توش میریزیم همچنان تفت میدیم .

وقتی فلفل ها نیم سرخ شد، سویا ها را اضافه کردم (بدون آب هاااا) !

و باز تفت دادم و هم زدم و نهایتا رب رو سرخ میکنیم و به مایه اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم که رنگ بگیره ..

 

توی این فاصله دیگه لوبیا و سیب زمینی هم پخته شده اند.

حالا مایه رو میریزیم توی لوبیاها و از نظر مزه هم کم و کاست هاشو درست میکنیم و یه گوجه رو هم حلقه ای میکنیم و روش میذاریم و درشو میذاریم که مواد به خورد هم برن.

 

این غذا هم کاملا گیاهی است .. از نظر طعم هم که راضی بودم ازش به مولا ! :)))

 ضمنا ربمان هم خیییلی رب است، اگر رنگش پریده تبلتمان از عکس گرفتن خوشش نمیاید و زوری میگیرد ! :))

 

نوش جان !

[ ۱۳٩٢/٦/۱٧ ] [ ۱٠:٤٥ ‎ب.ظ ] [ مریم منفرد ]

 

سلام به همه دوستای گلم

روزهای کدبانوگری ما، یکی پس از دیگری داره میگذره درحالیکه هر روز دارم چیزای جدید کشف میکنم ..

اعتراف میکنم اوایل سفر ِ مامانینا، گیج منگولی گرفته بودم از اینکه چی درست کنم و غذاهایی که مونده چیکار کنم و با خریدهایی که کردم چه گلی به سرم بگیرم ... اما کم کم احساس میکنم داره دستم میاد .. دارم "مدیریت" میکنم در حد 206 قرمز گوجه ای !

این یکی از اون مدیریتها بود:

یه مقدار برنج توی یخچال مونده بود و چون کته بود، حالت ته دیگی داشت و نه میشد به خورد داداش محترم داد و نه دلم میومد دور بریزم .. احتمالا کفترهامونم ازشون استقبال نمیکردن ! (خخخ)

.. این شد که تصمیم گرفتم به غذای هشتل هفت ِ من درآوردی درست کنم ! :))))

 

مواد لازم:

برنج مونده (به مرحله کپک نرسیده خخخ)    یک کفگیر یا کمتر

تخم مرغ                                                 دو تا

سیب زمینی                                           یکی کوچیک

پیاز                                                        یکی کوچیک

لوبیا چیتی پخته                                      دو ق غ

آرد                                                        یک ق غ سرخالی

نمک، فلفل و زعفرون

 مواد رو اینبار چشمی ریختم .. اندازه ها حدودی است

برنج رو ریختم توی میکسر، با دو تا تخم مرغ و یه سیب زمینی کوچولو و یه پیاز کوچیک خورد کردم و همچنان در میکسر مخلوط کردم (لامصب انقد برنجه سفت بود خورد نمیشد که ! ) خخخ

بعدشم چون داشتم لوبیا درست میکردم، یه قاشق هم لولیا چیتی پخته بهشون اضافه کردم و همچنان میکس کردم ..

چون یه کم شل، شد، یه ذره هم آرد گندم اضافه کردم ..

در آخر کمی نمک و فلفل و زعفرون اضافه کردم و سرخشون کردم !

 

 

مزه اش جدید و جالب بود فقط به نظرم یه کم آردش زیاد بود ..

 

 

 

ضمنا چون برنج ها ته دیگی بود یه برشتگی خاصی به کوکو داده بود که دلچسب بود !

داداش جانمان هم با رغبت همشو میل کرد و هی هم میپرسید این چیه، منم گفتم کوکوی برنج ! خخخ

این بود انشای من !

 

پ.ن

بعدا سرچ کردم دیدم با برنج میشه کوکوهای دیگه ای هم درست کرد .. باشد تا مجالی دیگر !

 

 

[ ۱۳٩٢/٦/۱٦ ] [ ٦:۳٩ ‎ق.ظ ] [ مریم منفرد ]

 

سلام به همه دوستان گلم

امیدوارم شاد باشید و سلامت

یه هفته ای رفتیم سفر و مغرب زمین ِ کشورمان را سانت به سانت وجب کردیم که جای همه خالی بود اساسی !!

بعدش که امدیم و عکسهامونو رو کردیم، مامان و بابایمان هم هوای سفر گرفتشان و رفتند و اینطوری شد که قسمت شد دو هفته ای کدبانوگری کنیم و این امر را با دعوت دوستای اکیپ سفرمان شروع کردیم !

این هم دستور ته دیگ محترمی است که برای شام تدارک دیده بودیم:

 

اول از همه یک سیب زمینی بزرگ رو بشکل خام، رنده درشت میکنیم (سعی کنین از بالا به پایین رنده بیایید و از یک جهت سیب زمینی رو رنده کنین که کمتر اب بندازه)

بعد ته قابلمه رو روغن میریزیم و وقتی داغ شد، کنجدها رو می پاشیم و بعدش هم زعفران آب کرده رو میریزیم.

توی این مرحله مراقب اعضا و جوارحتون باشید چون به محض ریختن زعفران آب شده کنجدها بشدت میپرن ... (شاید هم اشتباه من بود که زعفرون رو توی یه حرکت و هووورتی نریختم)

بعدش هم سیب زمینی های رنده شده رو میریزم و با ته قاشق سیب زمینی ها رو صاف و صوف میکنیم.

اینم عکسش که اینبار با تبلت گرفتم و بیشتر از زمان ِ درست کردن ته دیگ، وقت صرف کردم تا بفهمم چطوری باید عکسا رو توی هارد منتقل کنم !

 

 

 

نوش جان !

 

 

[ ۱۳٩٢/٦/۱٥ ] [ ٩:۱٦ ‎ب.ظ ] [ مریم منفرد ]

 

سلام به همه دوستای گلم ..

این کوکو رو چند باره که درست میکنم اما هربار فرصت نمیشه که ازشون عکس بگیرم ..

اینبار هم چون میخواستیم بریم سفر، برای توراهیمون درست کردم و اینقد عجله ای شد، که یادم رفت ثبت و ضبطش کنم ! :))))

در نتیجه توضیح رو الان میدم و عکسا رو حواله میکنم به آینده ی نزدیک !

 

مواد لازم

سیب زمینی                4 تا متوسط

قارچ                           اسما 300 گرم، رسما هر چی بیشتر، خوشمزه تر

تخم مرغ                      3 تا

پنیر خامه ای                دو ق غ

پیاز                          1 متوسط

نمک و فلفل و پودر سیر و زردچوبه

 

اول قارچ ها رو خرد میکنیم و تفت میدیم و بعد پیاز داغ رو بهش اضافه میکنیم و وقتی مخلوط شد، فلفل و زردچوبه رو هم اضافه میکنیم.

نکته: از اونجاییکه ساقه ی قارچ باعث آب انداختن بیشتر قارچها موقع تفت میشن، ساقه های محترم رو جدا میکنیم و فقط سر قارچها رو استفاده میکنیم.

 

بعد سیب زمینی ها رو میپزیم و رنده میکنیم و بعد پودر سیر، پنیر خامه ای و نمک رو اضافه میکنیم و هم میزنیم.

نکته: میشه بجای پودر سیر از یه حبه سیر رنده شده هم استفاده کرد، اما من فکر تنفس همسفرامونو کردم و به پودرش بسنده نمودم ! :))))

وقتی قارچ و لم یتعلقاتش خنک شد، مواد رو میریزیم توی سیب زمینی ها و تخم مرغ رو هم اضافه میکنیم و حسابی مخلوطش میکنیم.

 

نکته : همونطور که میدونین اگه قارچها سرد نشده باشن و همه رو با هم قاطی کنیم، تخم مرغهامون نیمرو میشن گویا ! :))

حالا دیگه آماده س واسه سرخ کردن !

اگر مایه شل شده بود، با یه قاشق بزرگ میریزیم توی ماهیتابه و بهش شکل میدیم .

 

 

نوش جان !


[ ۱۳٩٢/٦/٧ ] [ ۱٠:٥٢ ‎ب.ظ ] [ مریم منفرد ]

 

سلام به همگی دوستان گلم

نمیدونم چرا شاعر شدم چند روزه ! .. همشم این شعر روی زبونمه که

رسوای عالمی شدم از شور عاشقی *** ترسم خدای ناکرده رسوا کنم تو را

کلا دعایمان کنید بلکه شفا یابیم ! :)))))

 

ثابت شده که لوبیا چشم بلبلی جایگزین کاملی ست برای گوشت قرمز و خیییلی هم گیاهی است !

ما هم که جدیدا حال میکنیم با اینجور خاصیت ها و اینجور ویتامین ها !

 

مواد لازم:

لوبیا چشم بلبلی        یک و نیم لیوان

سیب زمینی              سه تا متوسط

قارچ                          9-10 تا (بسته به میزان قارچ دوستی )

گوچه فرنگی                2 تا متوسط 

رب گوجه فرنگی            دو ق غ

پیاز                            یکی متوسط

هویج                        یکی متوسط

فلفل دلمه ای             یک سوم اش

زردچوبه ـ نمک ـ فلفل

 

اول نیت میکنید و در همین راستا، لوبیاها را از شب قبل خیس میکنید ..

بعد میذارید لوبیا ها نیم پز شن

توی ظرف دیگه، پیاز داغ درست میکنین (پیاز و زردچوبه) و بعد رب گوجه رو هم توی همون سرخ میکنید و خوب که آماده شد، اینو میریزیم توی قابلمه ی لوبیاها که باید در حال جوش باشه و اینا رو بهش اضافه کنیم.

بعد سیب زمینی های نگینی خرد شده، هویج نگینی، گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای و قارچ ها رو هم بهش اضافه میکنیم درشو میذاریم تا بپزه

آخرهاش، ادویه ها و آبلیمو رو اضافه میکنیم ..

 

 

این غذا خییییلی خوشمزه س .. و توی خونه ما که یه وعده نشده به فنا رفت ! خخخ

نکته 1: میشه زعفران هم به این مواد اضافه کرد اما من یادم نبود و نریختم ! خخخ

نکته 2: دیده شده دوستانی بجای آبلیمو، از تمبر هندی  استفاده میکنن (انداخته میشه توی آب و وقتی باز شد ریخته میشه توی قابلمه)

نکته 3: برای نگینی کردن مواد این غذا کلا از نایسر دایسر استفاده کردم و مشعوووووووف  ... چه کاریه دست و پنجول خودمونو با فشار چاقو، رنجور کنیم وقتی یه وسیله زحمتشو میکشه بی منت ! والاااااا

نکته 4: مژگان جانمان رفته است سفر .. ان هم کیش ! .. و ما نمیدانیم چقد از وقتی رفته ما همش یادشیم ! .. تصویرش یه گوشه موشه ای در ضلع شرقی چشممان است ! ...

 

نوش جان !

 

[ ۱۳٩٢/٦/۱ ] [ ۱۱:۱٦ ‎ب.ظ ] [ مریم منفرد ]
.: Weblog Themes By themzha :.

درباره وبلاگ

کارشناس ارشد اقتصاد و کارمند بانک که توی فکر راه انداختن یه کافی شاپ دنج و آرومه واسه فردایی که قراره اضافه کارامون قطع بشه !! دی:
نويسندگان
صفحات اختصاصی
امکانات وب